Напоследък разглеждам различни игри и забелязах, че при някои бонус функциите се появяват доста често, а при други са по-рядко. Стана ми интересно дали това изобщо влияе на избора ви. За мен е любопитно да сравнявам механиките, преди да реша коя игра ми допада повече.
Аз не бих избирала игра само заради честотата на бонусите. По-важно ми е правилата да са ясни и самата механика да ми е интересна. Бонус функциите са по-скоро допълнителен елемент.
Online!
На първо място, разглеждам как работи играта, какви са нейните характеристики и доколко ясно е представена информацията. Когато искам да сравня различни игри, проверявам каталога тук за да видя какви механики се използват в конкретни заглавия. Според мен е по-логично да се оцени цялостната структура, вместо просто да се акцентира върху честотата на поява на дадена функция. Освен това обръщам внимание на темпото на играта и на това дали правилата са лесни за разбиране още от самото начало. За мен е важно отделните функции да са логично свързани помежду си, а не да изглеждат добавени само за разнообразие.