Həmin gün işə gecikmişdim. Səbəb? Həmişəki kimi – yuxudan qalxa bilməmişdim. Müdir artıq mənə “son xəbərdarlıq” etmişdi. Bu dəfə də gecikdim. İşə girəndə saat onu göstərirdi, mən isə səkkizdə başlamalıydım. Müdir qapıda dayanmışdı, gözləri məni deşirdi. “Səninlə söhbətimiz var” dedi. İçəri keçdik, qapını bağladı. “Sən yaxşı işçisən, amma intizamsızlığın bizi bezdirir. Bu ayın sonuna kimi dəyişməsən, işdən çıxacaqsan.” Heç nə demədim. Çıxdım, oturdum yerimə. Günüm zəhrimar kimi keçdi. Axşam evə gələndə arvad dedi “nə olub, üzün niyə turşdur?”. Danışmadım. Oturdum divana, telefonu götürdüm, düşünürdüm.
Nə edəcəyimi bilmirdim. İşimi itirmək qorxusu içimi yandırırdı. Birdən yadıma düşdü ki, bir gün əvvəl bir reklam görmüşdüm – onlayn kazino. Adını unutmuşdum. Axtarmağa başladım. Çox sayt var idi, amma biri diqqətimi çəkdi: mostbet qeydiyyat. “Bunu sınayım” dedim. Sayta girdim. Qeydiyyat forması sadə idi – ad, nömrə, parol. Doldurdum, təsdiq kodu gəldi, yazdım. Mostbet qeydiyyat tamamlandı. İçəri girdim. Balans sıfır idi. Düşündüm “bəlkə 10 manat yatırım? Nə olacaq axırı?”. Kartımda 30 manat var idi – son pul. Onun 10-nu yatırdım.
Oynamağa başladım. Oyunlar içində bir oyun gördüm – “Plinko”. Sadə qaydalar: topu yuxarıdan atırsan, o, sağa-sola düşərək aşağı enir, hücrələrə dəyib pul qazanırsan. Çox uşaq oyunu kimi görünürdü, amma həyəcanlı idi. Mərcimi qoydum – 1 manat. Topu atdım. Top düşdü, düşdü, düşdü – 2 manatlıq hücrəyə. Qazandım 2 manat. “Asandır” dedim. Bir daha – 2 manat. Bir daha – 2 manat. Ardıcıl beş dəfə qazandım. 10 manatım 20 oldu. Sonra bir daha – bu dəfə 5 manat. 20-dən 25-ə. Sonra 10 manat mərclədim – top 20 manatlıq hücrəyə düşdü. 25-dən 55-ə.
Həyəcanlanmışdım. Nəfəsim kəsilirdi. Məncə, bu oyun çox asan idi. Daha böyük mərc – 20 manat. Topu atdım. Top düşdü, düşdü – 0. 20 manat getdi. Balans 35 manat qaldı. Nəfəsim dəyindi. “Sakit ol” dedim özümə. Mərci azaltdım – 5 manat. Top atdım – 0. 30 qaldı. Yenə 5 manat – 0. 25 qaldı. “Bəsdi” dedim, “son 5 manat atım, görüm nə olur”. Topu atdım. Top düşdü, sağa-sola, sağa-sola – 50 manatlıq hücrəyə! Balans 25-dən 75-ə. Dərhal 50 manatı çıxartmaq üçün əmr verdim. Qalan 25-i oynamağa davam etdim. Kiçik mərclər, 1-2 manat. Oynadım, oynadım, bir az qazandım, bir az uduzdum. Bir saatdan sonra balans 32 manat oldu. Onu da çıxartdım. Ümumi qazanc – 82 manat. 10 manat yatırmışdım.
O gecə arvada dedim: “Bax, mən mostbet qeydiyyat keçdim, 10 manat yatırdım, 82 manat qazandım”. Arvad əvvəl inanmadı, sonra kartımı göstərdim. Güldü, dedi “sən indicə işini itirmək qorxusu ilə yaşayırdın, indi qumarbaz olmusan?”. Mən dedim “qumarbaz yox, şanslı adam”. Amma içimdə bilirdim ki, şans bu gün mənimlə idi. Sabah olmaya bilər.
Üç gün sonra pul kartıma gəldi. 50 manatı kənara qoyduq – ehtiyat pul. 32 manatı ilə ailəyə yemək aldım. Evdə bir az rahatlıq hissi yarandı. İşimdə isə dəyişiklik etdim – durmağa başladım tez, artıq gecikmirdim. Müdir gördü, təəccübləndi, dedi “sənə nə olub?”. Dedim “həyatımda dəyişiklik etdim”. Dəqiq demədim ki, o dəyişiklik mostbet qeydiyyat ilə başladı. Amma başladı, doğrusu.
İndi hərdən axşamlar, işdən sonra, arvad çay hazırlayanda, mən açıram proqramı. Mostbet qeydiyyat keçmişəm artıq, hər dəfə giriş edirəm. Oynayıram, amma qaydalarımla: maksimum 20 manat, maksimum bir saat. Qazansam – yarısını çıxarıram, uduzsam – üzülmürəm. O ilk qazanc mənə bir dərs verdi: həyatda hər şey dəyişə bilər, sadəcə bir qərar lazımdır. Mən o qərarı verdim. Mostbet qeydiyyat düyməsini basdım. Və həyatımda kiçik bir dönüş oldu. Dönüş ki, mənə nəinki pul, həm də inam gətirdi. İnam ki, mən dəyişə bilərəm. Və dəyişdim. İntizamlı oldum, işimi saxladım, ailəmi sevindirdim. Və hələ də bəzən oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma hər dəfə o qərarı xatırlayıram – o gecəki qərarı. Və gülümsəyirəm. Sağ olun, mənim nağılım budur. İndi gedim, çayım soyuyur. Sabah işə tez durmalıyam. Yeni gün, yeni qərarlar. Mən hazıram. Həmişə.